Writer’s block?

In het kader van het project Soldatenlaarzen en kauwgom, organiseert de projectvereniging in samenwerking met het Rijksarchief Hasselt een cursus “Hoe schrijf ik een historisch verantwoorde tekst?”. Gedurende vier avonden wordt duidelijk hoe je tot een verantwoorde historische tekst kan komen. Hoe vind je een interessant onderwerp? Hoe zoek je informatie in archieven of in secundaire literatuur? Hoe giet je de bevindingen in een interessant artikel? Welke mogelijkheden zijn er om te publiceren? Hoe kan ik als heemkundige een toffe tekst voor mijn tijdschrift neerpennen?  Kortom, hoe schrijf je als niet-historicus een vlot historisch artikel?

  • Lesgever: Rombout Nijssen, hoofdarchivaris Rijksarchief Hasselt
  • Wanneer: 5 – 12 – 19 – 26 maart, van 19u – 21u
  • Waar: Ontmoetingscentrum De Schans, Rode Kruisplein te Hechtel-Eksel – Lokaal E6

Graag vooraf aanmelden! evelien.elk@gmail.com of 0468/10.87.14

Comments are closed.