Erfgoed Limburgse Kempen

Op 9 september 2010 werd de projectvereniging Erfgoed Limburgse Kempen opgericht. Leden zijn de gemeenten en steden Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Meeuwen-Gruitrode, Neerpelt, Overpelt en Peer.

De projectvereniging koos als eerste project voor een opnieuw actueel thema -denk maar aan recente tentoonstellingen zoals Gekleurd Verleden of het onderwerp Conflict van de Open Monumentendag dit jaar- dat als een rode draad door deze streek loopt: de Tweede Wereldoorlog.

De projectvereniging, geleid door een Raad van Bestuur, werkt bij dit project nauw samen met een Stuurgroep en een Klankbordgroep. De Stuurgroep, met vertegenwoordigers van het PCCE en de andere partners, bewaakt voornamelijk de inhoud en wetenschappelijk onderbouw van het project. De Klankbordgroep, met afgevaardigden van alle lokale erfgoedactoren, vormt de link met het plaatselijke niveau.

Met deze vereniging, hopen de 10 gemeentes een duurzame samenwerking op vlak van cultuur en erfgoed op poten te zetten. Gezamenlijk willen zij de troeven van de regio benadrukken en al het moois wat ze te bieden hebben, wat meer op de kaart zetten!