Gezocht! M/V met een hart voor erfgoed

Je luistert graag naar verhalen? Je hebt interesse in het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog? Je bent sociaal? Je droomde ooit van een carrière als journalist? Je beschikt over voldoende vrije tijd?…dan ben jij waarschijnlijk de ideale kandidaat voor het afnemen van interviews!

Heb je hier wel zin in, maar heb je angst dat je geen goede interviewer bent? Geen enkel probleem, in samenwerking met SOMA voorzien we vanaf eind november in enkele vormingsessies over mondelinge geschiedenis en het afnemen van interviews.

Je hebt een vlotte pen? Je schrijft graag korte (historische) artikels? Je hebt een boontje voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog? Je neust graag rond in stoffige archieven? Je kan voldoende tijd vrijmaken?…dan kan je aan de slag als schrijver!

Karel Strobbe, medewerker van SOMA, presenteert eind dit jaar zijn overzicht van de beschikbare bronnen betreffende deze tijdsperiode, waardoor u meteen aan de slag kan met het aanwezige materiaal. Onder begeleiding van het Rijksarchief Hasselt wordt begin 2012 een aansluitende cursus “Hoe schrijf ik een historisch verantwoorde tekst” georganiseerd.

Je bent goed met de pc? Je bent nauwgezet? Je beschikt over de basisvaardigheden met een computer? Je bent nieuwsgierig naar het dagelijks leven tijdens de Tweede Wereldoorlog? Je hebt wat vrije tijd in de aanbieding?…help ons dan bij het inventariseren van het materieel erfgoed!

In samenwerking met Erfgoedplus wordt het verzamelde materiaal geregistreerd en op de online databank geplaatst. Oude foto’s, voorwerpen, documenten worden op die manier bewaard en ontsloten.

Klinkt dit als muziek in je oren? Neem dan contact op via de website, geef een seintje of kom eens langs!